Al sinds mensen siertuinen hebben wordt de mol vervloekt. Al die hopen in het grasveld...troep op de stoep, mensen zijn weinig tolerant als het om mollen gaat. Maar slechts weinigen weten iets over die mol, en snapt dat het verwijderen van de mol alleen maar zorgt voor meer ellende.

Een mol gaat wonen in je tuin. En nu? Het is duidelijk...die mol moet je gewoon laten zitten. Als ze hun gangenstelsel in orde maken krijg je molshopen en ja, die zijn niet heel prettig. Maar als je er goed over nadenkt, is het echt zo erg? Je harkt de hoop uit en na de eerstvolgende regenbui zie je er niets meer van. 
Wat je misschien niet wist is dat die molshopen van tijdelijke aard zijn. Als de mol klaar is met zijn huis inrichten, dan stopt het ontstaan van molshopen. En dan heb je alleen nog maar voordelen van die mol. 

-De mollengang zorgen voor betere drainage van de tuin. Water kan makkelijker weg, ook na een hoosbui. Hij houd namelijk de grond luchtig en los. Ook een voordeel voor heel veel planten.

-Mollen eten niet alleen wormen. Ze eten ook die beestjes die de wortels van jouw planten aantasten! Ah dat wist je niet? Een heel groot voordeel.

-Mollen doen aan grondverbetering, want door zijn gegraaf mixed hij de humus uit de bovenlaag met de diepere aarde. Dit is ook een groot voordeel voor de planten. 

Mollen zijn erg territoriaal. Er zal er dus altijd maar 1 zijn, buiten de tijd dat ze eventueel een nest hebben. Als zijn gangenstelsel klaar is zal hij geen molshopen meer maken, behalve misschien af en toe eentje voor onderhoud. Je doet er goed aan om dat even uit te zitten, want wat gebeurt er als je de mol gaat verjagen, of gaat doodmaken? Zon verlaten gangenstelsel zal heel snel weer bewoond worden door een nieuwe mol. En wat gaat die mol doen? Nieuwe gangen graven....dus heb je dan weer meer molshopen! 

Dus doe jezelf een plezier....laat die mol zijn ding doen en verjaag of vermoord hem niet. Voor je eigen gemoedsrust en het behoud van je tuin. 

 

© 2018 - 2021 alotofawoman.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel